Peste 23 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate în urma unei acțiuni desfășurate în Călărași

Articole pirotehnice, confiscate în urma unei acțiuni desfășurate în Călărași. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii călărășeni au confiscat peste 23 de kilograme de articole pirotehnice în urma unei acțiuni desfășurate pe raza municipiului Călărași.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în scopul prevenirii și combaterii neregulilor în domeniul operațiunilor cu articole pirotehnice, în ziua de 30 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Poliția Municipiului Călărași au organizat o acțiune pe raza municipiului Călărași, precum și două filtre rutiere.

Scopul acțiunii a fost verificarea respectării legalității, inclusiv la locurile de depozitare, a persoanelor fizice/juridice autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, precum și depistarea persoanelor fizice/juridice neautorizare care comercializează în această perioadă articole pirotehnice.

Au fost depistate două persoane juridice care dețineau pentru comercializare articole pirotehnice, fără a fi autorizați să efectueze operațiuni cu astfel de materiale, precum și un tânăr care avea asupra sa articole pirotehnice categoriile F2 și F3, deși nu era autorizat să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea a trei infracțiuni de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru art. 31 din Legea nr.126/1995 R privind regimul materiilor explozive, și art. 10 lit. c din OUG nr.28/1999 R., privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*