Peste 4 milioane de lei pentru cadastrarea gratuită în Călărași

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Călărași a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 31 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Călărași în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2021, este de 4.900.000 lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Călărași.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Călărași, conform listei atașate.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Călărași trebuie să găsească prestatori până la data de 23.11.2021.

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

În prezent, din totalul de 55 UAT-uri din județul Călărași, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Ștefan Vodă, Nana, Roseți, Frumușani, Crivăț, Dragalina),  iar în alte 15 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF la nivel de UAT.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Listă primării care au încheiat contracte de finanțare:

Nr. crt. Denumire UAT
1 Alexandru Odobescu
2 Belciugatele
3 Borcea
4 Budeşti
5 Călărași
6 Căscioarele
7 Cuza Vodă
8 Dichiseni
9 Frăsinet
10 Fundeni
11 Fundulea
12 Gălbinași
13 Gurbănești
14 Ileana
15 Independența
16 Jegălia
17 Lehliu
18 Lehliu Gară
19 Lupșanu
20 Mitreni
21 Nicolae Bălcescu
22 Oltenița
23 Radovanu
24 Sohatu
25 Ştefan Cel Mare
26 Tămădău Mare
27 Ulmu
28 Unirea
29 Vâlcelele
30 Valea Argovei
31 Vlad Țepeș

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*