Plase de pescuit în lungime de aproximativ un kilometru, confiscate de polițiștii de frontieră călărășeni

Plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră călărășeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră călărășeni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, trei bărbați care pescuiau în apele canalului Scoiceni, respectiv pe canalul hidroameliorativ, cu plase interzise de lege.

Astfel, duminică, 27 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Oltenița și Sectorului Călărași au depistat, pe canalul Scoiceni, respectiv pe canalul hidroameliorativ, trei tineri, cu vârste de 16, 19 și 26 de ani, domiciliați pe raza județului Călărași, care desfășurau activități specifice de pescuit comercial, folosind mai multe plase.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cei în cauză nu dețineau autorizație pentru pescuit comercial și foloseau plase de pescuit de tip monofilament, în lungime totală de aproximativ 950 de metri, interzise de lege.

Plasele, în valoare de aproximativ 2.900 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor trei tineri li s-au întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*