Plase de pescuit, în lungime de peste 300 de metri, confiscate de polițiștii de frontieră călărășeni

Plase de pescuit în lungime de peste 300 de metri, confiscate de polițiștii de frontieră călărășeni. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră călărășeni au depistat doi bărbați care pescuiau pe canalul Siderurgic de pe cu plase interzise de lege.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași, în cursul zilei de vineri, 25 martie, polițiștii de frontieră au depistat, pe canalul Siderurgic, doi bărbați, cu vârsta de 45, respectiv 47 de ani, domiciliați pe raza județului Călărași, care desfășurau activități specifice de pescuit comercial, folosind mai multe plase. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că cei doi nu dețineau autorizație pentru pescuit comercial, iar aceștia foloseau cinci plase de pescuit de tip monofilament și din ață, în lungime totală de aproximativ 340 de metri, interzise de lege.

Plasele, în valoare de aproximativ 2.700 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit”, ”comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*