„Podul cultural inovator pentru dezvoltarea regională durabilă”, proiect lansat la Muzeul Dunării de Jos

„Podul cultural inovator pentru dezvoltarea regională durabilă”, proiect lansat la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează vineri, 30 iulie, începând cu ora 12.00, conferința de lansare a proiectului ROBG-271 „Podul cultural inovator pentru dezvoltarea regională durabilă”. Proiectul este Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria.

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția mobilă a Muzeului de Istorie Tutrakan (Тurtucaia – n.r.) „On a river distance”, ce promovează bogata moștenire culturală și istorică a Tutrakanului, subliniind conexiunile diverse dintre orașele Tutrakan și Călărași, arătând identitatea și diversitatea lor culturală, precum și caracteristicile comune. Expoziția își propune să promoveze înțelegerea reciprocă a culturii și istoriei celor două orașe.

Grupurile țintă sunt – cetățeni, tineri, experți în muzee, turiști locali și străini. Expoziția va spori interesul societății românești pentru cunoașterea Bulgariei și Tutrakanului. Fiecare vizitator va ști mai multe despre istoria și personalitățile care și-au conectat destinul cu ei. Expoziția va promova în rândul societății românești Tutrakan ca destinație turistică modernă, cu evidențierea tipurilor de turism istoric, cultural, de pescuit etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*