Poliția Locală Călărași aplică sancțiuni pentru încălcarea ordinii și liniștii publice

Poliția Locală Călărași, în misiune FOTO: Primăria Călărași

Poliția Locală Călărași a intensificat acțiunile în vederea asigurării ordinii și liniștii publice în oraș, rezultând în aplicarea unui număr semnificativ de sancțiuni pentru încălcările constatate.

Astfel, în perioada 8 – 14 mai, polițiștii locali din cadrul Direcției Ordine Publică și Circulație pe Drumuri Publice au intervenit în diverse situații, soluționând un total de 107 fapte antisociale și aplicând 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.580 de lei.

Acțiunile polițiștilor locali călărășeni au vizat diverse aspecte ale vieții comunității, pornind de la deranjarea ordinii publice cu muzică la intensitate mare și tulburarea liniștii publice în parcuri, până la semnalarea arborilor rupți sau ocuparea ilegală a locurilor de parcare. De asemenea, aceștia au intervenit în situații în care autovehiculele blocau accesul la instituții sau locuințe, au prevenit pătrunderea nelegală a autovehiculelor pe aleile din parcuri și au monitorizat corecta folosire a locurilor de joacă amenajate de Primăria Călărași. Eforturile lor au fost dedicate și soluționării conflictelor legate de tulburarea liniștii publice.

Pe parcursul acțiunilor desfășurate, polițiștii locali au legitimat 124 de persoane și au intervenit la 46 de sesizări primite prin dispeceratul instituției și prin sistemul 112. De asemenea, au fost identificate și 5 autovehicule abandonate sau fără stăpân, pentru care au fost demarate procedurile legale de somare și ridicare.

Într-o altă direcție de acțiune, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial, Protecția Mediului, Urbanism, Monitorizare au organizat 20 de acțiuni în aceeași perioadă. Aceștia s-au concentrat pe verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale, protecția mediului și salubrizarea în municipiu, respectarea prevederilor legale în construcții și rezolvarea sesizărilor primite de la cetățeni. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.500 de lei, și au fost emise patru avertismente.

Poliția Locală reamintește că respectarea ordinii și liniștii publice este responsabilitatea fiecărui cetățean și contribuie la un mediu sigur și plăcut pentru toți locuitorii municipiului Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*