Polițiștii călărășeni au fost la datorie în minivacanța de Crăciun, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente nedorite

Polițiștii călărășeni au fost la datorie. FOTO cu rol ilustrativ

Pentru siguranța cetățenilor, oamenii legii au acționat suplimentar, în minivacanța de Crăciun, față de dispozitivul zilnic, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier. Acțiunile desfășurate de polițiști au vizat creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, obiectiv atins prin diminuarea semnificativă a fenomenului infracțional.

Măsurile întreprinse de polițiști au făcut ca și în acest an, perioada Crăciunului să fie liniștită și fără evenimente deosebite.

Astfel, în perioada 24 – 26 decembrie, structurile de poliție au intervenit la 231 de evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 63 de infracțiuni, două persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse trei măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășește 119.000 de lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române, context în care polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulație, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate patru infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 26 permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor din perioada următoare vor viza în continuare creșterea gradului de siguranță, prin protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, verificarea respectării reglementărilor privind comercializarea produselor alimentare și a operațiunilor cu materiale pirotehnice, precum și reducerea riscului rutier.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*