Polițiștii din Călărași au lăsat fără permis 19 șoferi

IPJ Călărași. FOTO Adrian Boioglu
IPJ Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 126 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 19 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 8-10 decembrie, aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 126 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 32 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 59 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 361 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 110.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 19 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 10 decembrie a.c., ora 19:50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat în comuna Perișoru, județul Călărași, un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea autoturismul sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița și un polițist local din cadrul Direcției Poliției Locale Oltenița, au oprit pentru control în municipiul Oltenița, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Carei, județul Satu Mare.

În urma verificării în bazale de date a rezultat faptul că acesta figurează ca posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile germane, însă cu dreptul de a conduce anulat.

Totodată,  conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând  o concentrație de 0,49 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 10 decembrie a.c., ora 03:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control în municipiul Oltenița, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din localitate.

În urma verificării în bazale de date a rezultat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere suspendat.

De asemenea, polițiștii i-au solicitat să îl testeze cu aparatul alcooltest, însă șoferul a refuzat, fiind condus la spital, iar în urma examenului clinic efectuat s-a constatat faptul că sunt indicii temeinice că acesta se află sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*