Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a pus la dispoziția pompierilor călărășeni echipamente necesare în eforturile de combatere a pandemiei

Echipamente necesare în eforturile de combatere a pandemiei intrate în dotarea pompărilor călărășeni. FOTO ISU Călărași

În prezența șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și a Inspectorului General al IGSU, general-locotenent Dan Paul Iamandi, mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei au intrat vineri, 14 ianuarie, în dotarea pompierilor călărășeni printr-un proiect transfrontalier.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași mai multe echipamente extrem de necesare în eforturile de combatere a pandemiei, care au intrat în dotarea pompierilor călărășeni prin proiectul transfrontalier RO BG 137 „Risk management and flood protection in cross-border regions Călărași and Polski Trambesh”.

Potrivit ISU Călărași, proiectul abordează problema situațiilor de urgență, în special a inundațiilor, dar și a tuturor riscurilor naturale și umane potențial dăunătoare pentru mediu, vieții sociale și economie, cum ar fi: accidente rutiere (de exemplu, camioane cisternă încărcate cu substanțe periculoase care trebuie îndepărtate imediat), muniții neexplodate (care prin explozia accidentală în caz de manevrare defectuoasă ar putea provoca dezastre mediului și vieții umane), inundații, etc.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.

Proiectul va asigura coordonarea, avertizarea timpurie prin monitorizarea permanentă, eficacitatea eforturilor comune ale părților interesate din instituțiile din BG și RO, pentru a garanta siguranța teritoriului regiunii comune, (dezastrele au avut de obicei cu consecințe transfrontaliere) și pentru a reduce daunele provocate de astfel de situații potențiale.

Materialele primite astăzi de la Consiliul județean Călărași reprezintă în fapt, echipamente achiziționate cu sume care au fost economisite din proiectul Ro BG 137.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*