Pompierii intervin pentru stingerea unui puternic incendiu izbucnit la o societate agricolă situată pe DN3

Incendiu la o societate agricolă. FOTO ISU Călărași

Pompierii militari călărășeni acţionează cu cinci autospeciale pentru stingerea unui incendiu de proporții, izbucnit în incinta unei societăţi agricole situate pe DN 3, evitând astfel posibilitatea propagării arderii la alte clădiri şi bunuri din imediata vecinătate

În data de 08.06.2023, în jurul orei 21.00, echipaje profesioniste de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate prin numarul unic de urgențe -112, să intervină pe DN 3, în afara municipiului Călăraşi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în incinta unei societăţi cu profil agricol, unde erau depozitaţi aproximativ 2000 de baloți de furaje.

Pompierii militari s-au deplasat rapid la această intervenţie, iniţial cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul Călăraşi, ulterior fiind chemate în sprijin alte două autospeciale, una de la Garda de intervenţie Borcea, respectiv o autospecială de la Secţia Dragalina.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD cu o autospecială de transport persoane şi victime multiple (ATPVM) pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului și desigur pentru a asigura suport echipelor de stingere, la nevoie.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta extrem de violent, fiind afectaţi de flăcări aproximativ 2000 de baloți de plante furajere (baloţi de lucernă, paie de grâu, soia şi pănuşi de porumb).

Cauza si imprejurarea producerii incendiului, urmeaza a se afla în urma stabilirii tuturor elementelor de cercetare.

Operaţiunile de stingere a incendiului continuă, fiind angrenate în aceste operaţiuni la acest moment trei autospeciale de stingere şi un utilaj agricol.

Prin misiunile lor şi intervenţia profesionistă, pompierii militari au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor, fiind salvate aproximativ 5400 de animale mari: 400 capete bovine şi 5000 de capete porcine din fermele alăturate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*