Peste 18 tone de haine second-hand, transportate ilegal din Bulgaria, oprite în punctul de frontieră Călărași

Peste 18 tone de haine second-hand, transportate ilegal din Bulgaria, oprite în punctul de frontieră Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași, alături de lucrători ai Oficiului privind Protecția Consumatorului Călărași, nu au permis intrarea pe teritoriul României unui ansamblu rutier care transporta aproximativ 18.438 kg haine second-hand.

Potrivit STPF Călărași, în data de 10 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Călărași au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier condus de către un cetățean bulgar, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand pentru o societate comercială din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor din cadrul Oficiului privind Protecția Consumatorului Călărași”, au transmis reprezentanții STPF Călărași.

În urma verificărilor, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 18.438 kilograme haine second-hand, încărcate din Bulgaria și care erau destinate unei societăți comerciale de pe teritoriul României. Procedând la verificarea documentelor de transfer, autoritățile au constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecință, autoritățile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*