Pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină la 57 de situații de urgență în ultimele trei zile

Pompierii au avut zeci de intervenții în ultimele trei zile, între care și șase accidente rutiere. FOTO: ISU Călătrași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 57 de misiuni.

Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 45 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor PSI și pentru intervenția la șase accidente rutiere produse pe raza județului Călărași.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesioniști au acționat cu autospecialele de stingere pentru lichidarea a șase incendii în localitățile: Răzvani, Chiselet, Stancea, Lehliu Gară și două în municipiul Călărași.

Dintre incendiile înregistrate în această perioadă: cinci au fost produse la locuințe și anexe gospodărești, iar cel de-al șaselea la un autovehicul, nefiind înregistrate victime.

Din cauza fenomenelor meteo periculoase înregistrate la finalul săptămânii, emise pe fondul codurilor galbene de către ANM, pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină la o singură misiune pentru degajarea unor elemente de tablă dintr-un acoperiș afectat din cauza rafalelor puternice de vânt, nefiind înregistrate alte situații deosebite, care să pună în pericol viața sau bunurile comunităților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*