Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 64 de misiuni în ultimele trei zile

Intervenție a pompierilor călărășeni. FOTO ISU Călărași

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 64 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 52 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere în localităţile: Modelu, Tudor Vladimirescu, Călăreţi, Călăraşi şi Ulmeni.

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a nouă persoane. Cinci dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a două incendii: un incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gosăpodăreşti din localitatea Chiselet şi un incendiu produs la partea superioară a unui stâlp electric din municipiul Olteniţa.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere, unul în localitatea Căscioarele şi altul produs la periferia municipiului Călăraşi. În urma acestor două incendii de vegetaţie uscată nu au fost înregistrate pagube materiale.

În ziua de 12 Noiembrie 2023, pe fondul Codului Galben de intensificări ale vântului, la nivelul judeţului Călăraşi, echipajele profesioniste de salvatori au fost de asemenea solicitate să intervină cu autospecialele şi echipamentele din dotare în localităţile Călăraşi şi Ulmeni, pentru îndepărtarea unor crengi sau copaci rupţi de vânt, cât şi pentru ancorarea unor elemente de acoperiş (bucăţi de tablă şi elemente lemnoase din construcţia acoperişurilor), care puteau reprezenta un real pericol pentru cetăţeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*