Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 69 de misiuni în ultimele 3 zile

Intervenție a pompierilor călărășeni. FOTO ISU Călărași

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 69 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 60 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Dragalina (A2, Km 101, două autovehicule implicate, o singură personă rănită uşor), Lupşanu (două vehicule implicate, un autoturism şi un utilaj agricol) şi Fundulea (A2, km 40, un autoturism a acroşat din spate un autocar şi s-a rasturnat, rezultând o singură victimă). În urma acestor evenimente rutiere, 5 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul inspectoratului au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a trei incendii de locuinţe şi anexe gospodăreşti produse pe raza localităţilor Călăraşi (strada Muşeţelului, bloc J 19, etaj 1, 13 persoane evacuate, fără victime), Valea Argovei (casă nelocuită la marginea localităţii) şi Cuza Vodă (anexă gospodărească).

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Rasa (comuna Grădiştea) şi Negoieşti (comuna Şoldanu), fară a fi înregistrate pagube materiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*