“Camionul cu sănătate”, proiect al CJ Călărași, a ajuns în localitatea Alexandru Odobescu

Camionul cu sănătate" a ajuns în localitatea Alexandru Odobescu. FOTO CJ Călărași

Persoanele din localitatea Alexandru Odobescu au beneficiat de controale medicale gratuite în cadrul caravanei „Camionul cu sănătate ”, un proiect al Consiliului Județean Călărași.

În cadrul acestui proiect populația țintă este cea din mediul rural și urban cu acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată.

Echipe formate din voluntari din sistemul medical consultă, informează și educă pacienții despre riscurile complicațiilor diabetului zaharat și ale bolilor cardiovasculare.

Consultul medical regulat îi va ajuta pe beneficiarii proiectului să identifice din faza incipientă problemele de sănătate pe care aceștia le au, încă dinainte ca acestea să evolueze în afecțiuni greu de tratat și vindecat. Scopul activității este de a diagnostica din timp posibilele afecțiuni amânând sau chiar eliminând complet momentul instalării unei boli care ar putea să le pună viața în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*