Pompierii militari călărășeni au intervenit la 64 de situații de urgență în ultimele trei zile

Pompierii militari au intervenit la 64 de situații de urgență în ultimele trei zile. FOTO ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit, în ultimele 72 de ore, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 64 de misiuni.

Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor PSI și șapte accidente rutiere.

La accidentele rutiere, salvatorii călărășeni au intervenit pentru acordarea primului ajutor de urgență și pentru transportarea victimelor la unități spitalicești, pentru una dintre victime fiind solicitat sprijinul elicopterului SMURD din București.

De asemenea, în această perioadă, pompierii militari au acționat pentru stingerea a două incendii de locuințe și șase de vegetație uscată, miriști și deșeuri menajere.

În ceea ce privește salvarea de animale, pompierii militari călărășeni au fost solicitați pentru extragerea unui cal căzut într-o fosă septică și salvarea a unei feline căzută într-un canal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*