Prefectura Călărași a organizat ședința de instruire a primarilor și secretarilor generali, legată de organizarea alegerilor din 2024

Ședință la Prefectura Călărași. FOTO Prefectura Călărași

Instituția Prefectului Județul Călărași împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă – Direcția Județeană Călărași a organizat instruirea primarilor și a secretarilor generali ai unităților administrativ teritoriale călărășene cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

Principalele subiecte abordate au fost:

– actele normative care stabilesc cadrul juridic necesar pentru organizarea și  desfășurarea alegerilor din data de 9 iunie 2024

– delimitarea și stabilirea sediilor secțiilor de votare

– întocmirea listelor electorale

– dotarea tehnico-materială a sediilor secțiilor de votare

– comunicarea numărului de alegători din Registrul Electoral

– stabilirea personalului tehnic auxiliar al birourilor electorale

– desemnarea informaticienilor

– stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral

– începerea campaniei electorale

– predarea materialelor către birourile electorale

La întâlnirea prezidată de prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, alături de primari și secretari generali ai UAT-urilor călărășene, au participat și șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne: col. Adrian Păduraru – inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, comisar șef de poliție Dumitrașcu Petronel – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, col. Ionel Marcu – inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, col. Ioan Stanciu – șeful Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Călărași, precum și Emil Mușat – secretarul general al Instituției Prefectului Călărași și Carmen Elena Postolache – directorul AEP/ Direcția Județeană Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*