VIDEO Consiliul Județean Călărași promovează campaniile de sănătate publică împotriva hepatitei și a TBC

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. FOTO captura video

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 30 martie, în conferința de presă săptămânală a partidului, că în ultima ședință a Consiliului Județean Călărași au fost aprobate protocoale de colaborare cu Spitalele Marius Nasta și Fundeni, în vederea derulării unor campanii gratuite de screening pentru depistarea hepatitelor virale și a tuberculozei (TBC).

În prima parte a conferinței de presă, președintele social-democraților călărășeni a transmis că, pe viitor, se dorește organizarea în mai multe localități din județ a Biroului Politic Județean și a Consiliului Politic Județean.

„Avem deja un calendar, pe care l-am propus. Mâine (vineri, 31 martie – n.r.) Biroul Politic Județean și Consiliul Politic Județean le vom ține în municipiul Călărași. Pe 27 aprilie vom avea la Lehliu-Gară ședința Biroului Politic Județean și Consiliul Politic Județean. Pe 25 mai, la Mănăstirea, pe 29 iunie, la Vâlcelele, pe 27 iunie la Sărulești, pe 31 august la Curcani, pe 28 septembrie la Oltenița, pe 26 octombrie la Gurbănești, pe 23 noiembrie la Roseți și pe 21 decembrie la Frumușani. Încercăm să fim în teritoriu, să vedem problemele nu numai la nivelul organizației municipale Călărași, ci la nivelul organizației localităților din județul Călărași. Acolo vor mai fi invitate și alte localități vecine, consilierii locali și cei care sunt, să spunem, decidenți ai Partidului Social Democrat”, a spus Vasile Iliuță.

El a precizat că acest calendar va fi aprobat în Biroul Politic Județean și Consiliul Politic Județean de vineri, 31 martie, când vor fi analizate și o serie de demisii primite la nivelul organizației județene.

„Una din demisiile de care spun, este vorba de președintele Organizației de Pensionari a Partidului Social Democrat, Gigi Florea. Și-a depus demisia în urma unor neînțelegeri la nivelul organizației. Eu i-am primit o și mâine o propun spre aprobare Consiliului Politic Județean și Biroului Permanent Județean, încercând să punem un interimar pentru funcția de președinte al Organizației de Pensionari a Partidului Social Democrat”, a explicat el.

De asemenea, el a anunțat și acțiunile de prevenție împotriva hepatitei și a TBC, derulate la nivelul spitalelor TBC, de Psihiatrie Săpunaru și a celui Județean, acțiuni despre care a fost invitat să dea amănunte administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, cel care are în subordine cele trei unități sanitare.

„Săptămâna trecută am demarat două campanii, împreună cu parteneri de renume în domeniu, Institutul Marius Nasta și Institutul Fundeni, cu care pornim și luăm la mână tot ceea ce înseamnă nevoile de sănătate din județ pe componenta de TBC și componenta de hepatită. Practic, pe aceste două componente vom face un screening, cum s-a mai făcut, pentru că întotdeauna începem să ne dăm seama din ce în ce mai des ca a preveni e mult  mai ușor decât ar trata. Și că toate resursele pe care noi le alocăm sistemului de sănătate la un moment dat vor fi insuficiente dacă nu vom reuși să conștientizăm cu toții că prevenția este cea mai bună metodă. (…) Practic, oamenii trebuie să înțeleagă că e mai ușor să mergi la doctor când nu ai ajuns într-o fază terminală și că se poate face ceva și decât ajungi atunci când ești parcă pus în fața unui fapt împlinit”, a spus Bogdan Mihai.

El a mai anunțat și faptul că vor fi demarate acțiuni ce prevăd perfecționarea cadrelor medicale în comunicarea cu pacienții.

„Tot în perioada care urmează vom derula niște acțiuni, acum gândim un concept, în ceea ce înseamnă coagularea echipelor de comunicare interne și externe ale echipelor din cadrul sistemului de sănătate și, inclusiv, vom axa perfecționarea cadrelor medicale în comunicarea cu pacientul și aparținători”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*