Prețul energiei termice facturate populației în municipiul Călărași, în sezonul rece, este de 332,46 lei/ Gcal

Primăria Călărași va începe primirea dosarelor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței

Datorită diminuării cotei de TVA de la 19 la 5 la sută, pe perioada sezonului rece, prețul energiei termice facturate populației de către SP CT – AFL, în municipiul Călărași, este începând cu data de 1 ianuarie 2022 de 332,46 lei/ Gcal, inclusiv TVA (5 la sută), respectiv 316,33 lei/Gcal, fără TVA.

Potrivit Primăriei Călărași, măsura survine după ce joi, 27 ianuarie, consilierii locali au adoptat în unanimitate Proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 216/2021 „privind aprobarea prețului local de producere, transport, distribuție si furnizare a energiei termice în Municipiul Călărași precum si prețul local al energiei termice facturate populației”, inițiat de primarul Marius Dulce.

„Având în vedere Avizul Președintelui ANRSC nr. 21/24.11.2021 privind modificarea prețului local de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în Municipiul Călărași, pentru operatorul Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, prin HCL Călărași nr. 216/25.11.2021, art. 2 s-a aprobat prețul local al energiei termice facturate populației de către SP CT-AFL, în municipiul Călărași, în valoare de 376,79 lei /Gcal, inclusiv TVA (19 la sută), respectiv 316,63 lei/Gcal, fără TVA.

În conformitate cu prevederile art. XXIV pct. 24 și art. XXV alin. (1) lit. a) din OUG nr. 130/17.12.2021, privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data de 1 ianuarie 2022, cota de TVA pentru energia termică livrată populației în sezonul rece (noiembrie – martie) este de 5 la sută. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, pe perioada sezonului rece (noiembrie – martie), prețul local al energiei termice facturate populației devine de 332,46 lei /Gcal, inclusiv TVA (5 la sută), respectiv 316,33 lei/Gcal, fără TVA”, se arată în referatul de aprobare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*