Primăria Călărași anunță tratamente pentru combaterea țânțarilor și căpușelor în oraș

Primăria Călărași va efectua tratamente pentru combaterea țânțarilor. FOTO: Pixabay

Primăria Municipiului Călărași a anunțat că va efectua tratamente terestre și avio în perioada 8 – 11 august, pentru combaterea țânțarilor și a căpușelor pe domeniul public al orașului.

În efortul de a controla populația de insecte și a asigura un mediu mai sănătos pentru locuitori, tratamentele terestre vor avea loc în intervalul orar 20.30  -05.00, iar cele avio în intervalul orar 06.00 – 11.00. Este important de menționat că orarul poate fi prelungit în funcție de condițiile atmosferice, dar aceste informații vor fi comunicate ulterior.

Substanțele active utilizate în cadrul tratamentelor terestre sunt Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin și Esbiotrin, iar la tratamentele avio se adaugă și Bacillus Thuringiensis.

Scopul principal al acestor tratamente este de a reduce populația de țânțari și căpușe, cunoscute pentru capacitatea lor de a transmite diverse boli periculoase pentru oameni și animale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*