Administratorul public al municipiului Călărași, găsit de ANI în stare de incompatibilitate

Primăria Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a două persoane, prevăzute de Legea nr. 176/2010, respectiv a fostului manager al Spitalului Municipal Oltenița, Simona Eliza-Sanda Smochină, și a administratorului public al Municipiului Călărași, Eduard Grama.

Astfel, potrivit ANI, Simona Eliza-Sanda Smochină s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării funcției de manager al Spitalului Municipal Oltenița (26 martie 2018 – 23 octombrie 2020), întrucât, a exercitat și funcția de medic-titular al „Cabinetului Medical Individual Dr. Smochină Simona”, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

La rândul lui, Eduard Grama se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 13 noiembrie 2020, întrucât, în calitate de funcționar public de conducere – director executiv al Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași, exercită și funcția de Administrator public al Municipiului Călărași, încălcând astfel prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*