Primăria Călărași se alătură evenimentului „Ora Pământului” 2022 și stinge lumina

Sediul Primăriei Călărași. FOTO CLnews

Primăria Municipiului Călărași se alătură evenimentului “Ora Pământului” 2022, organizat anual de către World Wilde Fund for Nature.

În acest sens, Municipalitatea a stabilit ca, sâmbătă, 26 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, să întrerupă iluminatul în interiorul și exteriorului sediului Primăriei pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar și pentru ca cetățenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

„De asemenea vă lansăm și invitația să fiți alături de noi prin oprirea/ reducerea consumului de energie din locuințe, în intervalul orar mai sus-menționat, devenind astfel voluntari în cadrul campaniei Ora Pământului”, au transmis reprezentanții instituției.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii din peste 8.000 de orașe din cele peste 180 de țări, sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când două milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea față de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

În toți acești ani, construcții emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul și Piramidele din Giza și alte sute de monumente din întreaga lume au rămas în întuneric pentru o oră. Clădirea Palatului Parlamentului s-a numărat printre cele mai proeminente clădiri din lume care au stins luminile în cadrul evenimentului, fapt reflectat în mass media și pe site-ul campaniei.

Chiar și în 2021, în contextul crizei sanitare, oameni dintr-un număr record de 192 de țări și teritorii s-au unit digital pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor naturii, printre susținători numărându-se Sofia Vergara, Armin Van Buuren, UEFA, Națiunile Unite și mulți alții.

Toate evenimentele care se vor desfășura în acest an sunt prezentate pe site-ul oficial al campaniei din România, www.ora-pamantului.ro și pe site-ul https://wwf.ro/campanii/ora-pamantului/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*