Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 66 situații de urgență în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 66 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 59 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim-ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la patru accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Călăraşi (unde au fost implicate două autoturisme şi două persoane din care a rezultat o victimă, rănită uşor), A2 – KM 108 Calea I- Bucureşti-Constanţa (un autoturism a acroşat parapetul, a fost implicată o singură persoană), pieton lovit de un autoturism în Comuna Dragoş Vodă, minoră, în vârstă de aproximativ 15 de ani, rănită uşor, transportată la UPU Călăraşi şi minoră în vârstă de 9 ani căzută de pe bicicletă în comuna Ciocăneşti, a fost transportată de către elicopterul SMURD la un spital din Capitală.

În urma producerii celor patru accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs pe raza localităţii Coslogeni, la o hală de pui (nu au fost înregistrate pagube materiale – la momentul localizării incendiului acesta se manifesta cu degajări mari de fum, fără flacără).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localitatea Nicolae Bălcescu, nefiind înregistrate pagube materiale.

Totodată, echipajele profesioniste din cadrul ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină pentru degajarea unui copac de pe un autoturism în municipiul Olteniţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*