Procesiune cu Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Suceviţa, la Călărași

Biserica Sfinții Constantin și Elena, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Biserica Sfinții Constantin și Elena, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 2-4 septembrie 2022, cu Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o Procesiune cu Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Suceviţa din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor.

Calendarul evenimentelor se va desfăşura după următorul program:

Vineri, 2 septembrie:

Începând cu ora 16:30, va avea loc primirea Icoanei Maicii Domnului cu Pruncul, la intersecția B-dul Nicolae Titulescu cu strada București, de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe ruta B-dul Nicolae Titulescu – strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, unde Icoana va fi depusă într-un baldachin special amenajat, în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.

Credincioșii vor fi debarcați acolo unde se va putea permite, apoi vor fi îmbarcați în zona Spitalului unde vor fi autocarele.

În ziua Procesiunii sectorul dintre str. Grivița și str. București va fi închis.

Programul liturgic:

Vineri, 2 septembrie 2022:

De la ora 18:30 – slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, 3 septembrie:

De la ora 07:00 – Sfânta Liturghie.

De la ora 17:00 – Acatistul Maicii Domnului, bucuria tuturor celor necăjiţi

De la ora 18:00 – Slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu.

Duminică, 4 septembrie:

Începând cu ora 09:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi.

La acest moment festiv, pe lângă credincioșii prezenți, vor participa şi reprezentanţi ai autorităţilor locale și judeţene.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Suceviţa, va rămâne spre închinare până duminică, 4 septembrie, ora 15:00, când delegația Mănăstirii Suceviţa va pleca din Municipiul Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*