Program de colinde la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Program de colinde la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Muzeul Dunării de Jos Călărași, prin Secția de Etnografie și Artă populară, se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă cu un program de frumoase colinde românești.

Cu acest prilej adresează invitația tuturor celor care doresc să ia parte la eveniment să se alăture joi, 16 decembrie, începând cu ora 11.00, la Secția de Arheologie a muzeului, situată la demisolul Consiliului Județean Călărași. Tradițiile, obiceiurile străbune și colindele vor fi oferite în dar de grupuri de copii veniți din localitățile Nicolae Bălcescu și Unirea, precum și de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, din Călărași. Colindătorii, asemenea îngerilor, vor aduce vestea minunată a Nașterii Pruncului Iisus.

„Bună dimineața la Moș Ajun” este întâiul colind care deschide porțile și inimile creștinilor, colind pornit de copii cei mai mici, urmat apoi de colindele de fereastră, care se cântau în trecut, la lăsatul serii, de colindele de „Steaua sus răsare”, cântate în cele trei zile ale Crăciunului, „Bună seara gazdă-aleasă” și „Ia sculați voi gazde mari”, urări glăsuite de cete de flăcăi, la fel ca „Semănatul” și „Plugușorul”, colindele din preajma Anului Nou, care transmit mesaje legate de fertilitatea pământului și bogăția roadelor pentru anul ce urmează și cel din urmă colind, „Sorcova”.

Toate aceste colinde, transmit gazdelor urări de sănătate, bunăstare și viață lungă pentru anul care urmează.

Asemeni colindătorilor, Muzeul Dunării de Jos, vă urează, “La mulți ani” și un An Nou cu sănătate, belșug și spor în toate!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*