Proiecte avute în vedere de Primăria Călărași ce ar putea fi finanțate prin PNI „Anghel Saligny”

Întâlnirea primarilor din Călărași cu Alexandru Soare, director general în MDLPA

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a apreciat ca „foarte bună” inițiativa președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, de a facilita un dialog cu reprezentantul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, directorul general Alexandru Soare, cu privire la proiectele depuse în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Întâlnirea a avut loc vineri, 11 februarie, la sediul CJ Călărași, fiind invitați toți primarii din județ.

„Am solicitat, în acest sens, câteva clarificări și, după toate probabilitățile, potrivit și unor declarații făcute recent de domnul ministru Cseke, în primăvara acestui an, o parte din proiecte vor intra la finanțare”, a anunțat Marius Dulce.

Astfel, proiectele municipiului Călărași propuse spre finanțare în cadrul PNI „Anghel Saligny” sunt următoarele:

  • Modernizare străzi Cartier Mircea Vodă – Lot 2, cu o valoare totală de 20,5 milioane lei;
  • Modernizare străzi cartier Mircea Vodă, în valoare totală de 10,3 milioane lei;
  • Modernizare str. Independența, tronsonul cuprins între str. Dobrogei și str. Păcii, în valoare de 7,2 milioane lei;
  • Modernizare str. Mihail Kogălniceanu, cu o valoare de 5,9 milioane lei;
  • Proiect Z (tronsonul str. Sloboziei – tronson B-dul Republicii – tronson str. Eroilor), în valoare de 20,7 milioane lei;
  • Modernizare străzi adiacente str. București și Prel București, în valoare totală de 38,5 milioane lei.

„În altă ordine de idei, tot în cadrul acestei întâlniri la care au mai participat și alți primari din județ, am semnalat necesitatea creării unui parc de panouri solare în municipiu în scopul reducerii costurilor de alimentare cu energie electrică a principalelor instituții ale orașului și nu numai. Concret, prin intermediul unui astfel de proiect, finanțabil prin PNRR, am putea obține și o autonomie energetică a municipiului Călărași”, a mai precizat primarul Marius Dulce.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*