Proiectil exploziv trasor, calibrul 20 mm, descoperit de doi copii pe malul lacului Mostiștea

Proiectil exploziv trasor, calibrul 20 mm, descoperit de doi copii pe malul lacului Mostiștea. FOTO: ISU Călărași

Doi copii au descoperit un proiectil exploziv trasor, de calibrul 20 mm, muniție rămasă neexplodată, în timp se jucau pe malul lacului Mostiștea, în satul Coconi, comuna Mânăstirea. Un echipaj de specialiști pirotehnicieni din cadrul ISU „Barbu Știrbei” al județului Călărași a intervenit prompt și a înlăturat pericolul.

Potrivit ISU Călărași, în cursul zilei de joi, 2 februarie, un echipaj de specialiști pirotehnicieni din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași s-a deplasat pe raza comunei Mânăstirea, satul Coconi, pe malul Lacului Mostiștea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată și transportul unui proiectil trasor exploziv de calibrul 20 de milimetri.

„Respectivul element de muniție rămasă neexplodată a fost descoperit de către doi copii, în timp ce se aflau întâmplător pe malul Lacului Mostiștea, din satul Coconi. Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, aceștia au adus la cunoștință unor persoane adulte, care au anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic”, au transmis reprezentanții ISU Călărași.

Specialiștii pirotehnicieni au intervenit prompt și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*