FOTO VIDEO PSD Călărași are proiecte pentru dezvoltarea județului și a municipiului

Nicușor Cionoiu, Dumitru Coarnă și Eduard Grama FOTO Adrian Boioglu

Partidul Social Democrat Călărași are mai multe proiecte pentru dezvoltarea județului și a municipiului, acestea urmând să fie axate pe zona de mediu. Printre proiectele avute în vedere de social-democrații călărășeni se află amenajarea de spații verzi, de sisteme de drenaj, de colectare a apelor pluviale , de reabilitare a unor drumuri, toate acestea urmând să ducă la o dezvoltare a turismului în municipiul și județul Călărași.

Vicepreședintele organizației de femei a PSD Călărași, Mirela Andreea Tache, a prezentat, joi, 18 noiembrie, într-o conferință de presă, câteva asemenea idei de proiecte.

Un alt obiectiv al acestei priorități este cel legat de intensificarea acțiunilor de protecție și de conservare a naturii și a biodiversității și infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare.

Aici sunt alocați undeva la 86 de milioane de euro și vizează activități de realizare, amenajare, dotare de parcuri și grădini publice, păduri urbane, grădini botanice, zone verzi existente, de exemplu, grădinile zoologice.

Chiar am fost la o vizită la grădina zoologică unde se dorește un astfel de proiect de infrastructură verde-albastră. Și inclusiv sisteme de drenaj, pavaje permeabile, acoperișuri, pereți verzi, iazuri de retenție, tot ce înseamnă sisteme urbane de drenaj. Alte sisteme de colectare a apelor pluviale și realizarea de bazine de retenție pentru stocarea apei, în vederea gestionării inundațiilor și a secetei”, a afirmat Mirela Andreea Tache.

Ea a mai spus că o altă acțiune se referă la îmbunătățirea calității apei prin realizarea de insule plutitoare.

O altă acțiune este cea de îmbunătățire a calității apei prin realizare de insule plutitoare, zone umede, grădini plutitoare, alte lacuri, pâraie existente și amenajarea terenurilor slab utilizate sau abandonate și împădurirea, reîmpădurirea zonelor expuse la alunecări de teren. Pentru zona de împădurire am mers în zona spre ieșire spre Drajna unde se dorește o zonă de împădurire pentru protejarea noului cartier care se construiește în acea zonă a Călărașiului și s-a discutat o oportunitate de finanțare tot pe acest coridor verde-albastru”, a explicat Mirela Andreea Tache.

La rândul său, senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, a afirmat că trebuie profitat de banii europeni și de PNDL pentru a fi făcute proiecte.

Mirela Tache a spus că vom avea de acum încolo proiecte care sunt prietenoase cu mediul. În acest moment discutăm de un drum.  Trebuie să profităm de banii europeni sau PNDL-ul ne va permite să facem aceste drumuri de atracție turistică prietenoase cu mediul. Am identificat soluțiile împreună cu mai mulți colegi, unii chiar din opoziție pentru a putea face acest drum. Specialiștii vor decide care este portanța acelui drum, acelui dig, care este specificul acelui drum, ce înseamnă limitarea de greutate, șamd”, a explicat senatorul călărășean.

El a subliniat că prin aceste proiecte se dorește o dezvoltare a turismului în Călărași.

Vrem să dăm o atracție acestui județ, acestui oraș, vrem să legăm portul turistic de orașul Oltenița, poate o să-l legăm și de alte județe. În momentul în care specialiștii, consultanții ne vor da acordul, încercăm din toate puterile noastre pe de o parte, să reabilităm acel dig, care reprezintă un pericol, pe de altă parte să găsim o formă legală, sustenabilă financiar.

Cred că în acest moment, cu ajutorul acestei echipe care a început inițierea de demersuri pentru drumul respectiv, care va fi destinația acestui drum, o vor stabili specialiștii. Important e ca noi, călărășenii, în acest moment să fim de acord cu aceste investiții, să găsim o utilitate pentru că oricare dintre dumneavoastră, ori cu bicicleta, ori cu turismul, cu mașina dacă vă duceți pe dig nu ajungeți nicăieri. Important e să-l reabilităm, să creăm în acest moment posibilitatea informării măcar că acest oraș Călărași există pe hartă”, a mai spus senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

De asemenea, administratorul public al municipiului Călărași, Eduard Grama, a vorbit despre preluarea de la Ministerul Pădurilor a 10 hectare.

Consiliul Județean a făcut demersurile la Ministerul Pădurilor și pot să vă spun că putem lua încă 10 hectare, care fiind în proprietatea CJ-ului se vor documentații și se vor depune să vedem în funcție de variantele de finanțare pe care le vom găsi la un moment dat”, a afirmat Eduard Grama.

Totodată, deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă, a spus că își dorește ca social-democrații să aibă prefectul.

La Prefectură mi-aș dori să plece actualul prefect, să fie schimbat și vom vedea cum se negociază. Ne dorim prefectul, de ce nu? Dar aceste lucruri vor fi negociate în plan secundar după ce Guvernul va fi învestit. Este clar că vom avea ori prefect, ori subprefect și secretar general”, a mai precizat Dumitru Coarnă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*