Recomandări ale polițiștilor rutieri pentru circulația în condiții de iarnă

Recomandări ale polițiștilor cu privire la circulația pe timp de iarnă. FOTO IGPR

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea unor sfaturi:

  • Manifestați atenție sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, rulați cu viteză redusă, adaptată permanent la factorii de drum, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare, polițiștii se afla în teren, având în vedere schimbările meteo.
  • Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum și pe cele de ceață, în cazul apariției acestui fenomen, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcției de mers. Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.
  • Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!
  • Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceață, din cauza unei defecțiuni, accident sau din orice altă cauză, prezența acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziție și cele de avarie, cât și prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.
  • Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm șoferilor să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor și să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier.
  • Totodată, este necesar ca aceștia să păstreze liber centrul intersecției, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public și să nu treacă la culoarea roșie a semaforului electric destinat lor și să nu claxoneze inutil.
  • De asemenea, conducătorii auto trebuie să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiții de siguranță, în situația în care acesta încetinește brusc.
  • Nu uitați de echiparea autoturismului cu anvelope de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Totodată, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
  • Pietonii sunt rugați să își ia toate măsurile de precauție, pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!
  • De asemenea, vă atragem atenția asupra necesității respectării indicațiilor polițiștilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*