Salonul anual de acuarelă, găzduit de Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită la deschiderea Salonului anual de acuarelă. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 iulie 2022, ora 13.00, la sediul muzeului din str. Progresului, nr. 4.

Ediția din acest an a Salonului de Acuarelă readuce în memoria publicului imagini pitorești ale unor locuri pe care nu le descoperim la tot pasul. Natura, cu diversitatea ei coloristică, este interpretată de artiști prin prisma efectelor de atmosferă și a posibilităților tehnice, exprimate în culori delicate, în expresii dintre cele mai plăcute ochiului, datorită transparențelor și diluțiilor impuse de modalitatea de lucru.

„Cadre ample ale peisajului inspirat de vegetație sau de arhitectura citadină sunt evocate cu rafinament și cu atenție sporită pentru compoziție. În portret și în natura statică apare aceeași interpretare prețioasă a culorilor, aceeași tendință de păstrare a formei figurative, tratată în manieră modernă. Expoziția conține o varietate de abordări, care pun în evidență frumusețea și prețiozitatea acuarelei, dominată de o încărcătură emoțională, de pasiunea de a transfera realitatea pe hârtie, cu ajutorul unei tehnici provocatoare”, a precizat criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Invitatul salonului este călărășeanul Dorin Manea, un împătimit al acuarelei, un iubitor al peisajelor din Bărăgan și ale Dunării, pe care le sintetizează cu plăcerea celui care își găsește libertatea în detaliile vizuale ale naturii din imediata apropiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*