Salonul anual de artă, pe simezele Muzeului Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos din Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 12.00, la vernisajul on line al expoziției Salonul anual de artă, ediția 2021.

Expoziția este organizată la sediul din strada Progresului, nr. 4, iar vernisajul va putea fi urmărit pe contul de Facebook al muzeului.

„O simeză încărcată de o cromatică vie, așezată întotdeauna în tehnici variate, simboluri recurente ori impresii transpuse în compoziții care să exprime apartenența la o anumită școală sau direcție artistică, regăsim în cadrul „Salonului anual de artă 2021”, care se desfășoară la Muzeul Dunării de Jos din Călărași, instituție receptivă la tendințele contemporane, manifestate în zona vizualului. După „Saloanele Bărăganului‟, expoziție impresionantă prin calitatea lucrărilor și prin numărul participanților, suntem acum în fața altui eveniment anual, desfășurat pe mai multe registre conceptuale, care rămân angrenate într-un parcurs experimental al discursului modernist, ceea ce face ca expoziția și arta să fie mai aproape de privitor și de sentimentele acestuia. Diversitatea vocabularului expresiv de forme și idei transpuse cu un potențial de exprimare interesant și provocator în ceea ce privește imaginația și interpretarea realității, fac o trimitere directă spre spații culturale, spre modele aparținând unei lumi reale sau trecute prin filtrul unor stilizări plastice, care mai de care mai spiritualizate”, spune criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*