Senatorul PSD Nicușor Cionoiu: „Dreptul de a munci este un drept fundamental, la fel cum este și dreptul de a avea pensie, dar nu ambele!”

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu. FOTO Facebook

Senatorul de Călărași, Nicușor Cionoiu, spune că PSD a reușit să oprească majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, în beneficiul pensionarilor și a salariaților care se apropie de vârsta de pensionare.

„Vârsta de pensionare nu poate crește, deoarece speranța de viață sănătoasă în România este incomparabil mai mică cu cea din Uniunea Europeană. Nu suntem nemuritori și nici veșnic sănătoși”, a spus senatorul de Călărași într-o postare pe pagina sa de socializare.

În ceea ce privește interdicția cumulării pensiei cu salariul, la stat, Nicușor Cionoiu precizează că PSD susține acest demers pentru cei care se pensionează anticipat, pentru ca mai apoi să se reangajeze tot la stat, pe funcții bine plătite.

„Persoanele ce se pensionează anticipat se presupune că nu mai poate munci și atunci cum să mai poată merge în continuare la muncă?! Dacă acest pensionar anticipat poate munci înseamnă că nu mai sunt valabile condițiile/ motivele pentru care s-a pensionat. Odată cu revenirea la muncă, persoana în cauză ar trebui să nu mai încaseze și pensia anticipată”, susține Cionoiu.

El spune că ar trebui să nu mai existe prevederi legale care să favorizeze categorii profesionale, astfel încât să nu se iasă la pensie înainte de vârsta general valabilă.

„Dreptul de a munci este un drept fundamental, la fel cum este și dreptul de a avea pensie, dar nu ambele!”, a mai afirmat senatorul Nicușor Cionoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*