Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor călărășeni în minivacanța de 1 Mai

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, zilnic, până în data de 02 mai, aproximativ 100 de polițiști călărășeni vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în aceste zile de vacanță vor fi angrenați polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și luptători de intervenție rapidă. Acțiunile organizate au ca obiectiv prevenirea și combaterea infracționalității, precum și a faptelor antisociale și sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență. Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației.

Polițiștii vor folosi echipamente de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru depistarea în trafic a conducătorilor care nu respectă normele legale.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, iar structurile de poliție transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

Pentru a vă bucura în liniște de această minivacanță, polițiștii vă recomandă:

În situația în care o să vă petreceți weekend-ul departe de casă, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt, polițiștii vă recomandă să nu postați pe rețelele de socializare mesaje din care să reiasă că lipsiți de la domiciliu, întrucât acest lucru poate constitui o invitație pentru hoți.

Asigurați-vă locuința cu uși metalice sau confecționate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure și nu lăsați ferestrele întredeschise.

Evitați să lăsați cheile de la intrarea în locuință în locuri „tradiționale”(sub preșul de la ușă ori în cutia poștală).

De asemenea, polițiștii vin în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic și cu respectarea limitelor de viteză stabilite, mai ales în localități. În cazul circulației în coloană păstrați o distanță specifică între vehicule pentru a avea spațiu de frânare.

Recomandăm atenție sporită conducătorilor auto care circulă în condiții de carosabil umed sau lipsă de vizibilitate, să se asigure temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.

Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

Reamintim, în caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgență!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*