Sorin Grindeanu către Vasile Iliuță: „Bani avem. Vă rog, luați-ne banii!”

A fost semnat protocolul de colaborare pentru proiectul drumului expres TransRegio. FOTO Facebook

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a semnat miercuri, 9 februarie, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, protocolul de colaborare pentru proiectul drumului expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – Autostrada A2.

Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, este membru asociat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de transport de interes strategic, în zona de Est și Sud, alături de județele Galați, Brăila și Ialomița.

Potrivit președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, alianța administrativă are în vedere implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport și atragerea de fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru județe, inclusiv prin atragerea de investitori. Un prim proiect care va fi coordonat de către noua asociere administrativă este construirea drumului TransRegio Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călărași), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor. Cu această ocazie, Vasile Iliuță a mărturisit că au fost îndemnați de către ministrul Sorin Grindeanu să realizeze mai multe astfel de proiecte.

„Domnul ministru Sorin Grindeanu ne-a comunicat: <<Bani avem. Vă rog, luați-ne banii!>>. Asta vom face”, a spus Vasile Iliuță.

Valoarea totală a proiectului este de 542.493,30 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85 la sută contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 389.739,90 lei, și 15 la sută contribuția proprie – 68.777,63 lei, restul de 83.975,77 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului a fost estimată la 16 luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*