Polițiștii călărășeni au verificat legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor

Polițiștii călărășeni au verificat legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din Călărași au verificat legalitatea operațiunilor cu produse de protecție a plantelor.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 13 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor, în cadrul Planului național de acțiune „FITOS 2024”.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 593 de litri de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite    deșeuri periculoase.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*