Tânăr din Budești, reținut după ce a furat o mașină și a condus-o deși nu are permis

Mașină de Poliție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Mașină de Poliție din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Un tânăr din Budești a fost reținut pentru că a furat o mașină și a condus-o deși nu are permis de conducere.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 1 iulie, în jurul orei 20:39, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 38 de ani, din orașul Budești, județul Călărași, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi condus un autoturism, cu care ar fi lovit o pompă de carburant.

”Din primele verificări a reieșit faptul că, în jurul orei 20:20, o persoană necunoscută ar fi sustras un autoturism, parcat neasigurat, cu cheile în contact, ce aparținea unui bărbat, de 48 de ani, din comuna Șoldanu.

Cel în cauză ar fi condus până la societatea comercială, unde ar fi intrat în coliziune cu un bazin de carburant, fără să provoace avarii și ar fi abandonat ulterior autoturismul.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință” – IPJ Călarași.

La data de 2 iulie, în urma cercetărilor efectuate de către polițiști, a reieșit faptul că autorul este un tânăr, de 25 de ani, din orașul Budești.

Totodată, polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, rezultând faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, astfel, urmărirea penală a fost extinsă și cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma administrării probatoriului, față de tânăr a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*