Tragedie pe malul Borcei: Două femei au murit înecate în apele Dunării

Tragedie pe malul Borcei: Două femei au murit înecate în apele Dunării. FOTO ISU Călărași

Două femei și-au pierdut viața, iar un bărbat a ajuns la spital în stare de hipotermie după ce au căzut vineri, 7 ianuarie, în apele brațului Borcea al Dunării.

Potrivit reprezentanților ISU Călărași, pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitați să intervină de urgență, în jurul orei 15.45, pentru extragerea a trei persoane din apa rece a Borcei și pentru a acorda primul ajutor de urgență.

Pompierii s-au deplasat la fața locului, în municipiul Călărași, în zona Parcului Mare, pe malul brațului Borcea, cu un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj de primă intervenție și comandă, respectiv cu o barcă pneumatică cu motor.

„Au fost extrase rapid din apă cele trei persoane, două dintre acestea fiind în stop cardio respirator, iar o a treia în stare de hipotermie. Din nefericire, medicul de pe ambulanța SAJ Călărași, aflat la fața locului, a declarat decesul celor două persoane de sex feminin. Cea de-a treia persoană, un bărbat, a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a colegilor de la Ambulanță, acesta fiind transportat de urgență la Uniunea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, plutonier adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO Precizări făcute de primarul Marius Dulce în legătură cu dubla sinucidere de vineri, 7 ianuarie – CLnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*