VIDEO Precizări făcute de primarul Marius Dulce în legătură cu dubla sinucidere de vineri, 7 ianuarie

Tragedie pe malul Borcei: Două femei au murit înecate în apele Dunării. FOTO ISU Călărași

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a făcut sâmbătă, 8 ianuarie, o serie de precizări în legătură cu cei trei membri ai familiei Oprea, care s-au aruncat vineri, 7 ianuarie, în apele brațului Borcea. În urma incidentului, două femei, mamă și fiică, au murit, iar un bărbat a ajuns în stare gravă la spital.

Redăm în continuare integral precizările făcute de primarul Marius Dulce:

„Ne exprimăm regretul cu privire la tragedia care a avut loc vineri, 7 ianuarie, în municipiul Călărași și care s-a soldat cu decesul a două persoane.

Pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

Familia Oprea (mama, 77 de ani, fiică, 47 de ani și fiu, 55 de ani) a deținut până în 2013 o locuință proprietate personală la care a trebuit să renunțe din cauza datoriilor acumulate față de un furnizor de utilități prin intermediul unei executări silite.

În perioada 2013 – 2020, familia respectivă a beneficiat de o locuință socială pusă la dispoziție de Primăria Municipiului Călărași. Tot în acest interval de timp, familia Oprea nu a plătit energia termică și chiria aferente, înregistrând și de data aceasta datorii. Din acest motiv, în anul 2017 s-a demarat procedura legală de executare silită pentru recuperarea datoriilor, familia respectivă beneficiind în continuare de locuința socială până în iulie 2020 când a părăsit locația de bună voie.

Menționăm că până în 2017 aceștia au realizat venituri (pensie și venituri ocazionale), ulterior devenind beneficiari de ajutor social pe care apoi l-au refuzat.

Luând act de prezența lor în stradă, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Călărași s-a sesizat din oficiu, întreprinzând acțiuni de monitorizare a acestora împreună cu Poliția Locală. Pe întreg parcursul anului 2021, ne-am arătat disponibilitatea de cazare temporară a acestora fie la adăpostul de noapte fie într-o locuință socială.

De fiecare dată, am primit din partea acestora refuzuri categorice față de orice formă de ajutor. Urmare a acestor refuzuri s-au demarat procedurile pentru internarea nevoluntară într-o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui examen de specialitate. Din cauza refuzurilor succesive de a se prezenta de bună voie în fața comisiei medicale de specialitate, UAT Călărași a inițiat și procedura de sesizare a instanței pentru obținerea unei hotărâri judecătorești de internare nevoluntară. Acțiunea a fost respinsă ca inadmisibilă.

Primăria Municipiului Călărași nu are competența legală de a duce forțat persoane în fața comisiei medicale pentru stabilirea stării de sănătate a acestora.

Față de cele prezentate mai sus, considerăm că Primăria Municipiului Călărași și instituțiile subordonate au întreprins toate demersurile legale și morale pentru soluționarea problemelor sociale ale familiei Oprea”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*