Un mecanic auto din Constanța a fost reținut de polițiștii călărășeni după ce și-a înșelat un client căruia i-a furat mașina și a vândut-o

Polițiștii călărășeni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, la începutul lunii noiembrie, a încredințat autoturismul proprietate personală unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații. Ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 03 noiembrie, persoana vătămată a încredințat autoturismul unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații. Ulterior, bărbatul de 36 de ani a refuzat să îi înapoieze mașina, aceasta fiind înstrăinată cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/ cumpărare a autoturismului. De asemenea, în activitatea lor infracțională, au falsificat ștampilele mai multor primării pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

La data de 07 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*