Un ofițer, doi subofițeri și 17 soldați gradați profesioniști întregesc echipa pompierilor militari călărășeni

20 de pompieri militari au depus jurământul de credinţă. FOTO: ISU Călărași

Vineri, 13 mai, 20 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au rostit solemn în fața drapelului de luptă al unității.

Astfel, s-a putut auzi, în curtea unității, sub faldurile Tricolorului Românesc, jurământul militar de credință față de țară, moment ce produce o transformare spirituală și profundă în viața fiecărui militar:

 „EU…,

JUR CREDINȚĂ PATRIEI MELE – ROMÂNIA.

JUR, SĂ-MI APĂR ȚARA CHIAR CU PREȚUL VIEȚII.

JUR, SĂ RESPECT CONSTITUȚIA, LEGILE ȚĂRII ȘI REGULAMENTELE MILITARE!

AȘA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU !”

Este Jurământul Militar prin care cei mai tineri pompieri călărășeni au ales să se lege prin legământ față de Patrie, față de Nobila Armă a Pompierilor, față de Semeni. Au ales cariera militară, la finalul anului trecut, când au promovat examenele de încadrare din sursă externă organizate de instituția noastră și se angajează astfel să slujească cu devotament și spirit de sacrificiu țara și valorile ei democratice.

„A fost o activitate cu o însemnătate aparte, cu puternice rezonanțe, peste care s-au așternut valuri de emoții din partea celor 20 de noi colegi, împărtășite deopotrivă de invitați și de audiența prezentă pe platoul unității”, spune purtătorul de cuvânt al ISU „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi, plutonier adjutant şef Ştefan-Ovidiu Tătăranu.

De acum înainte va urma o perioadă de pregătire intensă, de seriozitate maximă, de formare profesională, fizică și psihică. Cei mai tineri pompieri se vor adapta repede și alături de colegii cu experiență din cadrul inspectoratului, avem convingerea că vor face față tuturor situațiilor ce se vor ivi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*