Un tânăr de 19 ani, care a vrut să verifice „reacția poliției”, amendat cu 4.000 de lei pentru apelare falsă la 112

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Budești, a fost amendat cu 4.000 de lei de către polițiștii călărășeni după ce a sunat la 112 pentru a verifica „reacția poliției”.

Astfel, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în seara zilei de luni, 28 iunie, în jurul orei 22.10, polițiștii călărășeni au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o persoană care a spus că se află pe un teren extravilan, a fost agresată și nu știe cu exactitate locația în care se află. Imediat, în urma sesizării, au fost constituite echipe operative care au desfășurat activități verificări pe raza orașului Budești și a comunelor arondate.

„În scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat apelatul, acesta fiind un tânăr în vârstă de 19 ani, care a apelat SNUAU 112 de pe telefonul fratelui său, din orașul Budești, în glumă, pentru a verifica reacția poliției”, au precizat reprezentanți ai IPJ Călărași.

S-au efectuat verificări la domiciliul tânărului, ocazie cu care a fost găsit și a recunoscut fapta săvârșită, acesta fiind sancționat contravențional conform OUG 34/2008, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Polițiștii călărășeni precizează că apelarea falsă a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei. De asemenea, săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*