Vasile Iliuță, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Călărași: „Candidez pentru un nou mandat deoarece este necesară continuarea proiectelor începute”

Vasile Iliuță. FOTO Facebook Vasile Iliuță

Vasile Iliuță, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Călărași, a afirmat că el candidează pentru un nou mandat în fruntea instituției deoarece este necesară continuarea proiectelor începute.

Cu o vastă experiență în administrația publică locală, Vasile Iliuță, președintele în exercițiu al Consiliului Județean Călărași, candidează, din nou, pentru aceeași funcție, convins fiind de faptul că cetățenii vor aprecia, prin vot, în data de 9 iunie, că județul s-a dezvoltat și modernizat în cele două mandate pe care acesta le are la activ. În cei opt ani de activitate în fruntea administrației județene, el s-a implicat în implementarea de proiecte în domenii precum: infrastructura rutieră, sănătate, protecție socială, educație și turism.

Domnul președinte, aveți, deja, 8 ani petrecuți în fruntea Consiliului Județean Călărași. Ce v-a îndemnat să candidați pentru un nou mandat la șefia acestei instituții?

Vasile Iliuță: Așa este. Sunt opt ani în care m-am dedicat modernizării județului Călărași, în care m-am implicat să atrag fonduri europene pentru desfășurarea unor proiecte de anvergură, în care am lucrat, neîncetat, pentru dezvoltarea județului nostru. Au fost opt ani în care am pus accent pe modernizarea infrastructurii rutiere, atragerea de investiții, susținerea elevilor cu performanțe școlare, eficientizarea sistemului de sănătate, chiar și pe dezvoltarea turismului. Cred că progresele sunt vizibile, dar mai avem multe de făcut, tocmai de aceea mi-am dorit să candidez pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, deoarece este necesară continuarea proiectelor începute, dar și inițierea altor proiecte, care să contribuie la modernizarea județului Călărași.

Cât de mult s-a modernizat județul Călărași, prin proiectele pe care Consiliul Județean Călărași le-a derulat sub atenta coordonare a dumneavoastră?

Vasile Iliuță: Județul Călărași s-a modernizat foarte mult, de când eu conduc această instituție, și cred că acest lucru se poate vedea cu ochiul liber. Când am preluat mandatul, în anul 2016, județul Călărași nu arăta așa cum arată în prezent. Am investit în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, în dezvoltarea infrastructurii spitalicești, în sectorul protecției sociale, în domeniul educației. Referitor la drumuri, aveam, în 2016, 280 de km de drumuri asfaltate, din totalul de 700 de km. În prezent, au mai rămas de asfaltat doar 50 de km de drumuri de pământ. Acest lucru reprezintă o mare realizare, pentru mine și echipa mea, deoarece să investesc în infrastructura rutieră a fost principalul meu obiectiv, încă de la începutul preluării acestei funcții. Pot să vă spun că, o mare parte a sumelor atrase de Consiliului Județean s-au dus către infrastructura spitalicească, drumurile județului Călărași, dar și în școlile cu care avem parteneriate, unde am achiziționat microbuze școlare, pentru transportul elevilor, și am făcut tot ce a fost necesar, astfel încât copiii comunității noastre să aibă condiții normale de învățământ. Chiar vom continua să sprijinim educația în mediul rural și vom dota peste 20 de instituții de învățământ cu microbuze electrice, destinate tot transportului elevilor către școli. Totodată, în aceste unități educaționale, vom achiziționa mobilier nou și laboratoare, cu scopul ca școlarii să aibă parte de o educație eficientă, în condiții câte mai bune.

Ați atras și fonduri europene de o valoare consistentă. Cum ați utilizat acești bani și care a fost cea mai mare provocare, în acest sens?

Vasile Iliuță: Da, fondurile europene ne-au ajutat foarte mult în derularea proiectelor noastre, iar sumele atrase au fost utilizate pentru aparatura medicală a Spitalului Județean de Urgență Călărași, anveloparea unității medicale, pentru asfaltarea drumurilor județene. Cam în toate domeniile avem bani europeni atrași pentru modernizarea județului nostru. O mare provocare a fost aceea legată de modernizarea și consolidarea seismică a corpului F,G,H al Spitalului Județean de Urgență Călărași. Atunci când am venit pe scaunul de președinte al Consiliului Județean, acest corp de clădire avea o expertiză tehnică de risc seismic ridicat, iar numai pentru a putea ieși din acest grad ridicat de risc seismic ne-ar fi costat cel puțin 30 de milioane de lei. Și atunci, am fost nevoit să caut soluții, împreună cu arhitecții Consiliului Județean. Aceștia au realizat un proiect nou, pentru o clădire nouă, care costă mai puțin de 6 milioane de euro. Am preferat să facem un corp nou de spital, decât să reabilitez unul vechi. Iată că, în prezent, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, am reușit să îl reabilităm. Corpul F,G, H al Spitalului Județean de Urgență Călărași avea o vechime de 40 de ani, gradul său de pericol fiind destul de mare, iar la un cutremur major ar fi putut suferi avarii. Mă bucur că am reușit să găsim această soluție!

La capitolul sănătate, mai aveți investiții în derulare, dar și planuri de viitor. Spuneți-ne, pe scurt, despre acestea.

Vasile Iliuță: Nu ne oprim din muncă. Ne gândim la sănătatea cetățenilor noștri, la cum să facem sistemul de sănătate să funcționeze, la cum să ajungem la normalitate, până la urmă, în acest domeniu. Precizez că, stadiul anvelopării Spitalului Județean de Urgență a ajuns la un procent de 95%. Mai avem mici retușuri și vom finaliza această anvelopare. De asemenea, construim un ambulatoriu nou, în fosta parcare a instituției sanitare, construim o parcare cu 5 etaje. Continuăm cu locuințele ANL, dedicate medicilor care vin să lucreze la Călărași. Avem foarte multe de făcut, în continuare, și sunt sigur că cetățenii mă vor vota, pe data de 9 iunie, pentru un nou mandat, astfel încât să ducem la capăt toate investițiile care, până la urmă, sunt destinate lor, oamenilor care locuiesc în județ.

Dacă veți câștiga alegerile, ce planuri aveți pentru următorii patru ani?

Vasile Iliuță: Planurile mele se concentrează pe dezvoltarea acelorași domenii despre care v-am povestit anterior, însă vreau, totodată, să mă axez și pe continuarea dezvoltării economice a județului. Vreau să sprijinim antreprenorialul local, să creăm noi locuri de muncă și să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor. Vreau să investesc în educația și dezvoltarea personală a tinerilor, să le ofer acestora oportunitatea de a rămâne la Călărași. Trebuie să pregătim tineretul pentru provocările viitoare, prin programe educaționale, burse, sprijin pentru formarea profesională.

În încheiere, transmiteți un mesaj cetățenilor județului Călărași. 

Vasile Iliuță: Dragi cetățeni ai județului Călărași, doresc să vă transmit un mesaj din inimă: am intrat în această cursă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași cu o viziune clară și cu angajamentul ferm de a sluji fiecare cetățean al acestui județ frumos. Viziunea mea este aceea de a construi, împreună, o comunitate mai puternică, mai prosperă și mai unită, o comunitate în care fiecare voce să fie auzită și fiecare problemă să fie abordată cu seriozitate și dedicare. Sunt aici pentru a mă asigura că viitorul județului Călărași este unul luminos, plin de oportunități pentru toți locuitorii săi. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că, împreună, vom lucra pentru progresul și bunăstarea județului nostru! Haideți să facem din Călărași un exemplu de succes! Sper ca dumneavoastră să vă reînnoiți încrederea și să continuăm, împreună, drumul pe care l-am început.

– Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Călărași

– Executat de ROGER GRAPHIC DESIGN SRL

– CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*