Viceprimarul și un consilier local din comuna călărășeană Cuza Vodă, găsiți de ANI în conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul unui viceprimarului Viorel Buzoianu și a consilierului local Vasile Vlăsceanu din comuna Cuza Vodă.

Astfel, potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului 2016 – 2020 de viceprimar, Viorel Buzoianu a participat la deliberarea și adoptarea a trei hotărâri de Consiliu Local prin care au fost aprobate impozitele și taxele locale pentru anii 2019, 2020, respectiv 2021 pentru comuna Cuza Vodă, având un interes personal de natură patrimonială în problema supusă dezbaterilor, întrucât deține, împreună cu soția sa, o suprafață totală de 29,2797 ha de teren extravilan pe raza comunei Cuza Vodă.

În aceeași situați se află și Vasile Vlăsceanu, care a participat la deliberarea și adoptarea a acelorași trei HCL prin care au fost aprobate impozitele și taxele locale pentru anii 2019, 2020, respectiv 2021, pentru Comuna Cuza Vodă, având un interes personal de natură patrimonială în problema supusă dezbaterilor, întrucât deține împreună cu soția, o suprafață totală de 48,4529 ha de teren extravilan pe raza comunei Cuza Vodă.

Potrivit ANI, cei doi au încălcat art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*