VIDEO Ion Samoilă a prezentat stadiul investițiilor aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean Călărași

Secretarul executiv al social-democraților călărășeni, Ion Samoilă. FOTO: captură video din conferința de presă

Secretarul executiv al social-democraților călărășeni, Ion Samoilă, a prezentat joi, 16 februarie, în cadrul conferinței săptămânale de presă, bilanțul celor mai importante investiții aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Călărași.

„Aș vrea să vă spun că anul 2023 este foarte, foarte important din punctul de vedere al administrațiilor locale care doresc dezvoltarea pe viitor a localităților. Este anul în care se lansează majoritatea proiectelor, atât pe PNDR, pe Anghel Saligny, sau pe POIM. Este un an foarte important și noi ne-am pregătit de anul trecut ca astăzi să fim în situația de a avea proiecte gata depuse de finanțat. Problema cea mai mare, care a fost și anunțată și văzută de toată lumea, este bugetul, care nu este îndestulător astfel încât să putem să finanțăm cât ne-am dori noi și cât este necesar să dezvoltăm județul Călărași”, a declarat el.

Ion Samoilă, care este și vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Călărași, a vorbit în conferința de presă despre principalele proiecte derulate: portul turistic, Palatul Administrativ, Spitalul Judeţean Călărași, inclusiv realizarea unui aqua park.

„Noi avem la această dată deja, cum v-am mai anunțat, avem pe Programul Național de Redresare și Reziliență, avem deja semnate contracte de finanțare pentru Spitalul Județean Călărași, în valoare de 53.264.000 de lei. Avem fosta Școala 4, Popescu cum se cheamă acum, în valoare de 2.390.000. Avem pentru Școala Specială Numărul 1, proiect semnat pe PNRR în valoare de 5.256.000 și avem, ultimul contract semnat, Muzeul Dunării de Jos, în valoare de 3.929.000 (…) Avem în implementare portul turistic de agrement. Deja am făcut demersuri la Ministerul Turismului. Avem și expertiza gata, avem o soluție, urmează să fie o ședință tehnico-economică la Ministerul Turismului pentru a demara lucrările în continuare la această investiție. (…) Avem și un proiect ce prevede realizarea unui aqua park. Suntem la Ministerul Turismului. Suntem în lista sinteză. Noi spunem că am demarat stadiul, urmează să îl depunem și urmează să-l facem tot în zona portului de agrement, un parc acvatic, de distracție. Care să funcționeze atât în perioada de iarnă cât și în cea de vară”, a mai precizat Ion Samoilă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*