VIDEO Marius Dulce, primarul municipiului Călărași: „Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare au darul să ne afecteze, dar călărășenii se vor bucura de obișnuitele evenimente și festivități dedicate sărbătorilor de iarnă și Anului Nou”

Marius Dulce, primarul din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Recent, Guvernul României a aprobat o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, cu scopul de a se în ţinta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergenţă. Măsurile au darul de a afecta într-o măsură mai mare sau mai mică planurile autorităților locale pentru finalul de an, cu privire la organizarea unor evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în perioada rămasă din acest an, nu se mai pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea. Sunt exceptate evenimentele ocazionate de zilele declarate oficiale, sărbătorile publice, cele organizate la sfârșitul anului și cele incluse în cadrul Proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, recunoaște că măsurile adoptate de către Guvern au darul de a schimba planurile pe care administrația locală le avea pentru această perioadă, însă va încerca să se limiteze la bugetul avut la dispoziție.

„Este clar că ne afectează, pentru că ne limitează bugetul pentru astfel de activități, activități pe care ne dorim să le facem la final de an, pentru că locuitorii municipiului Călărași așa au fost învățați, avem o tradiție în acest sens, dar vom vedea ce putem face cu bugetul pe care ni-l permitem, pentru ca să iasă ceva frumos. Ne vom organiza aici, pe platoul din fața Primăriei, unde se poate vedea că ne aflăm în lucru, ne limităm aici la ceea ce avem de făcut și sperăm să iasă ceva frumos. Nu vom lăsa aceste sărbători de iarnă să treacă fără să organizăm ceva, pentru că este cetățenii își doresc acest lucru și în fiecare an aceste evenimente au fost primite cu căldură”, a declarat, pentru CLnews, Marius Dulce.  

Edilul a evitat să dezvăluie în ce vor consta evenimentele pe care Primăria intenționează să le organizeze cu prijejul sărbătorilor de iarnă și a Anului Nou, dar crede că va primi și susținerea oamenulor de afaceri călărășeni, astfel încât locuitorii municipiului să fie plăcut surprinși.

„Avem deja în minte ce dorim să organizăm, dar acum studiem bugetul în noile condiții pentru a ne încadra cu ceea ce ne-am propus, dacă nu va trebui să ne limităm la bugetul pe care guvernul ne dă voie să îl avem pentru astfel de evenimente. N-aș putea să le spun ce vom face, pentru că dacă nu ne ajunge bugetul va trebui să găsim niște sponsorizări, așteptăm să vină oamenii cu dare de mână din Călărași alături de noi pentru a putea face ceva frumos”, a explicat Marius Dulce.

Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 au darul de a afecta și organigramele instituțiilor administrative, inclusiv pe cele ale primăriilor.

„Noile reglementări pe care guvernul le-a aprobat ne afectează inclusiv din punct de vedere al organigramei, pentru că trebuie să reducem cu zece la sută posturile, apoi suntem obligați să comasăm sau să fuzionăm cinci servicii, lucru care ne obligă să mai dăm afară circa 15 la sută din personal, ceea ce înseamnă o reducere de personal de circa 17,5 la sută. Încercăm să face lucrurile în așa fel încât să nu ne afecteze activitatea și să avem cursivitate în proiectele aflate în derulare”, a mai spus primarul Marius Dulce, care îi asugură, însă, pe călărășeni că există fonduri pentru continuarea și ducerea la bun sfârșit a tuturor proiectelor aflate în derulare.

primaria călărași sediu,
Primăria Călărași. FOTO Paul Alexe

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*