VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: „Avem un prefect nepriceput, nepregătit”

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță. FOTO: captură video din conferința de presă a partidului

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat joi, 29 septembrie, în cadrul conferinței de presă săptămânale a partidului, că prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, este nepregătit și nepriceput.

Afirmația a fost făcută în contextul situației din comuna Șoldanu, acolo unde, după ce primarul Iulian Geambașu a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, atribuțiile i-au fost preluate de viceprimar. Astfel, potrivit lui Vasile Iliuță, prefectul Valentin Barbu (PNL) s-ar fi prezentat la ședința Consiliului Local din Șoldanu, în care actualul viceprimar, Iulian Marin (PNL), a fost revocat din funcție, iar în locul său a fost numit Ion Bucur (PSD), „numai ca strice ședința, fără ca măcar să-l cunoască pe viceprimar”.

„Avem un prefect nepriceput, un prefect nepregătit. Vreau să spun că s-a prezentat acolo (ședința Consiliului Local Șoldanu – n.r.) și încerca să conducă ședința de consiliu. Dacă o convoca domnia sa, clar avea aceste atribuții, dar, fiind ședințele publice, e clar că trebuie să nu te amesteci, să asculți și să intervii doar dacă constați că se încalcă legea. Nu se încălca legea, iar domnia sa voia să strice ședința. Pot să spun că el nici nu cunoștea viceprimarul. El se adresa viceprimarului ca și cum e președinte de ședință. Nu cunoștea nici președintele de ședință. Și atunci a fost destul de penibil ca un prefect al județului Călărași să nu își cunoască propria organizație. Și domnia sa a mai și candidat la funcția de președinte de Consiliu Județean și nu cunoaște nici organizațiile. Îmi pare rău că eu constat aceste lucruri, la nivelul județului Călărași, ca un prefect să fie nepriceput și nepregătit într-o situație ca a unui consiliu local. Am înțeles, din surse, că vor să atace și hotărârile de revocare a viceprimarului și cea de numire a celui care e astăzi viceprimar PSD”, a precizat Vasile Iliuță, în conferința de presă a PSD Călărași.

El a mai precizat că dacă situația va degenera, iar hotărârile vor fi atacate, se va duce la București și va prezenta situația conducerii naționale.

Tot în cadrul conferinței de presă de joi, 29 septembrie, președintele PSD Călărași și al Consiliului Județean Călărași a vorbit despre investițiile aflate în derulare în județ, modernizări ale drumurilor județene, lucrările efectuate la portul turistic sau lucrările efectuate la Catedrala Sfânta Anastasia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*