VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: „Organele de cercetare trebuie să acționeze în conformitate cu legea în cazul incidentului criminal petrecut la spălătoria de la Mircea Vodă”

Vasile Iliuță. FOTO Paul Alexe

Conferința săptămânală de presă susținută de conducerea PSD Călărași l-a adus în fața reprezentanților media pe președintele organizației județene a social-democraților, Vasile Iliuță. Acesta a făcut referire la stadiul proiectelor demarate de către Consiliul Județean în județul Călărași.

„Locuințele ANL de pe strada Nicolae Titulescu sunt finalizate în proporție de 95 la sută. Portul turistic Călărași are un grad de realizare de 35 la sută. Deasemenea, la corpul nou de la Spitalul Județean de Urgență Călărași s-a ajuns cu construcția la etajul 4. În ceea ce privește podul de la Radovanu, am mai prelungit contractul de lucrări, cu încă trei luni de zile. Trebuia finalizat în luna mai, dar am prelungit până la sfârșitul lunii iulie, când trebuie să recepționăm și podul de la Radovanu”, a spus Vasile Iliuță.  

Președintele social-democrat a făcut referire și la situația de la Spitalul de Pneumoftiziologie, survenită în urma deciziei de a demisiona a fostului manager.

„La Spitalul de Pneumoftiziologie, avem o altă conducere. În urma demisiei domnului Dumitrescu Spiridon, survenită din motive personale, a fost numit domnul Cristian Onofrei. Vreau să mulțumesc vechii conduceri pentru activitatea avută, vom continua să acredităm Spitalul TBC, suntem în curs de acreditare, iar noua echipă îl va acredita și îl va duce spre performanță”, a punctat Vasile Iliuță.  

Acesta a făcut referire și la faptul că a donat sânge, dorind să facă public acest lucru, pentru a-i încuraja pe călărășeni să facă acest gest și să vină, astfel, în ajutorul celor care au nevoie de sânge.

„Donarea de sânge a fost un gest pe care vreau să-l împărtășesc, pentru a fi un exemplu de urmat. Avem nevoie de sânge în spitalele României și îi sfătuiesc pe cei care doresc să ajute, să doneze sânge”, a explicat Vasile Iliuță.  

Nu a fost ocolit nici evenimentul nefericit petrecut, pe 13 iunie, la o spălătorie auto din municipiu, în urma căruia un tânăr de 19 ani s-a ales cu răni grave la ambele picioare.

„Doresc să condamn incidentul criminal care a avut loc la spălătoria de la Mircea Vodă. Îl pot numi așa, pentru că acel tânăr nevinovat a căzut, se ferea de scaune, de bâtele care l-au doborât. E o mare rușine ceea ce s-a întâmplat la Călărași, într-o spălătorie. Trag un semnal de alarmă organelor de cercetare și celor care au văzut filmarea, să intervină și să acționeze în conformitate cu legea, astfel încât un asemenea incident să nu se mai întâmple în județul și în municipiul Călărași”, a spus Vasile Iliuță.

Reamintim că în data de 13 iunie, la orele prânzului, un bărbat de 39 de ani, ajuns cu autoturismul personal la spălătoria auto, a intrat în conflict cu angajații spălătoriei. Ulterior, acesta a revenit împreună cu mai multe persoane, înarmate cu bâte și săbii, cauzând distrugeri în interiorul spălătoriei și lovind pe oricine le-a ieșit în cale. Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a fost grav rănit, dar și alte persoane au suferit răni în urma loviturilor primite. Deși există o înregistrare video a celor întâmplate, poliția din localitate nu l-a reținut decât pe bărbatul care a inițiat incidentul, pentru 24 de ore, ceilalți complici fiind lăsați în libertate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*