VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: “PNL va lua un scor cu 2 în fața, iar noi vom lua cu 5 în față la alegerile locale. La europarlamentare vom lua cel mai mare scor avut vreodată de o alianță politică”

Vasile Iliuță. FOTO Adrian Boioglu

Președintele organizației județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat că PNL va lua un scor cu 2 în față, iar social-democrații cu 5 în față la alegerile locale, la nivelul județului. Iliuță a mai spus că la europarlamentare PSD și PNL vor obține cel mai mare scor avut vreodată de o alianță politică.

PSD Călărași a organizat astăzi, o conferință de presă, prilej cu care președintele organizației județene, Vasile Iliuță, a prezentat situația din tabăra social-democrată înainte de alegeri.

Vasile Iliuță a vorbit și despre rezultatele care vor fi înregistrate la alegerile din vara acestui an.

“PNL-ul, în viziunea mea, va lua cu 2 în față, iar noi vom lua cu 5 în față, ca și procente la alegerile locale. La europarlamentare cred că o să avem cel mai mare scor pe care l-a avut o coaliție sau o alianță politică, fiind împreună pe același buletin de vot și PNL și PSD, imaginați-vă că cele două partide o să-și cumuleze voturile. Următorul partid care va veni după alianța PSD-PNL, cred, din sondajele văzute la nivel național, cred că va fi AUR. La locale AUR va fi pe locul 3”, a spus liderul PSD Călărași.

Vasile Iliuță a completat, spunând că meritul pentru scorul de la alegerile europarlamentare îl vor avea Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președinții celor două partide.

Președintele PSD Călărași consideră că de la nivel național se va cere ca PNL și PSD să nu se atace în teritoriu.

“Imaginați-vă că o să fie multe întâlniri la nivel național cu organizațiile, ședințele și ale PNL-ului și ale PSD-ului. O să vedeți că o să schimbe foarte mult lucrurile, să nu încercăm să ne criticăm, PNL sau PSD. Va fi. La momentul ăsta nu am primit aceste indicații, încercăm să ne facem proiectul politic, pe judeţ, fiecare şi-l face după echipa pe care o are şi gândirea generală vine de la nivel naţional”, a declarat Vasile Iliuță.

El a mai anunțat că pentru Primăria Belciugatele candidatul PSD va fi Ovidiu Gurlui, actualul secretar al orașului Fundulea.

“Ovidiu Gurlui deține funcția de secretar al orașului Fundulea, urmând ca înainte cu o lună de zile să se suspende din funcția de secretar și să înscrie în partid și să candideze pentru funcția de primar la Belciugatele.  De aici se va retrage Mihai Gurlui, care nu va mai candida pentru funcția de primar. Printr-o negociere, am ajuns ca Ovidiu Gurlui să fie candidatul nostru la Primăria comunei Belciugatele”, a declarat Iliuță.

Mihai Gurlui, primar PNL, a declarat că nu mai dorește să candideze pentru un nou mandat și cel mai probabil nu va mai continua în administrația publică locală.

Ovidiu Gurlui a afirmat că el știe problemele din comună și va încercat să ducă mai departe proiectele fratelui său.

Vasile Iliuță a anunțat și în ce localități PSD va mai face sondaje de opinie în perioada următoare.

O să facem sondaje în Oltenița, Budești, Alexandru Odobescu, Dragalina, Borcea. Avem localități unde vom sonda câțiva candidați și urmează să sondăm și la Plătărești și la Ștefan cel Mare”, a declarat președintele PSD Călărași.

În conferința de presă, el a prezentat și stadiul unor lucrări de infrastructură.

“Toate lucrările la port şi la spital le-am estimat că vor fi terminate în 2025.  Tot ce s-a întârziat până acum s-a întârziat pentru că s-au făcut nişte modificări la port pentru ce s-a întâmplat cu acel perete care s-a înclinat şi a trebuit să aşteptăm de la minister un act adiţional la contractul de finanţare de lucrări. A fost aprobat, am reluat lucrările. Faptul că am întârziat o jumătate de an cu această modificare ne duce să prelungim cu o jumătate de an. Cred că în 2025 o să avem și Spitalul și sediul Prefecturii. Sper ca Prefectura să fie mai devreme, până la finalul anului să avem prefectura gata. Avem și faleza unde am promisiunea constructorului că până la final de an va fi finalizată”, a mai spus Vasile Iliuță.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*