Zeci de elemente de muniție de război, distruse de pirotehniștii ISU Călărași

Zeci de elemente de muniție de război, distruse de pirotehniștii călărășeni. FOTO: ISU Călărași

Pirotehnicienii călărășeni au distrus joi, 12 mai, 21 de elemente de muniție rămasă neexplodată, descoperite în ultimele 12 luni pe teritoriul județului Călărași.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, echipajul de specialiști pirotehnicieni s-a deplasat pe raza localității Radu Negru, comuna Modelu, pentru distrugerea mai multor proiectile de diferite calibre – trei grenade defensive, 17 proiectile explozive de diferite calibre și o rachetă germană. În cadrul acestei operațiuni de asanare, specialiștii pirotehnicieni au folosit TNT (trinitrotoluen) pentru distrugerea muniției, misiunea pirotehnică finalizându-se cu succes.

Recomandări:

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași recomandă cetățenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, să anunțe de urgență organele de poliție, autoritățile administrației publice locale sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei ” al județului Călărași la numărul de urgență 112;
  • De asemenea, pompierii militari călărășeni recomandă cetățenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu miște de pe locurile pe care se află elementele de muniție descoperite; să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici (societățile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniție descoperite; să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*