Zeci de intervenții ale pompierilor militari călărășeni, în ultimele trei zile

Zeci de intervenții ale pompierilor militari călărășeni, în ultimele trei zile. FOTO: ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 67 de misiuni.

Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 62 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor PSI și pentru intervenția la două accidente rutiere. De asemenea, în această perioadă, pompierii militari au acționat pentru stingerea unui incendiu.

În ceea ce privește salvarea de animale, pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au fost solicitați pentru coborârea unei pisici rămase blocate într-un copac la o înălțime de aproximativ 15 metri.

„Nu uitați! Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgență pot fi obţinute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, plutonierul adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*